Nordijski center Bonovec


Nordijski center Bonovec je poleti velika travnata planota, skozi katero teče asfaltirana in osvetljena kolesarska pot, v bližnjem gozdu je speljana trim steza Ekofit Bonovček, pozimi pa je to poligon za tek na smučeh z lastnim sistemom zasneževanja in možnostjo teka zvečer.


V Nordijskem centru Bonovec Medvode so tekaške proge homologirane z najvišjo FIS homologacijo. Običajno so vzdrževani le deli prog, ki so primerni za rekreacijo, ob največjih tekmovanjih pa se uredijo celotne tekaške proge.

Trenutno (zapis iz dne 12. 1. 2022)  je vzdrževana tekaška proga dolga dober kilometer po razgibanem terenu. Proga je široka od 6 do 8 metrov in je namenjena tako za klasično kot prosto tehniko. Zasnežuje se tudi del z vzponom. Torej je proga namenjena vsem od začetnikov do tekmovalcev.

Tekaški poligon obratuje vsak dan od 8. do 21 ure, ob nedeljah od 8.00 do 16.30.. Tako je poligon primeren tudi za tiste, ki jim službene dolžnosti čez dan onemogočajo vadbo in se lahko tako pod lučmi sprostijo in odtečejo nekaj krogov.

Tekaške proge so utrjene s tehničnim snegom in vsak dan vsaj enkrat urejene z teptalnim strojem. Ob progi je urejeno parkirišče, toaletni prostori, ogrevana garderoba, v športnem centru pa imamo tudi izposojevalnico tekaške opreme ter šolo teka, ki pripravlja vikend in tedenske tečaje teka na smučeh. Lahko si najamete osebnega vaditelja, ali za vaše podjetje pripravijo tečaj teka z izposojo opreme, ali celo tekmovanje.

Na progi se pobira pristojbina za vzdrževanje tekaških prog, dnevna vozovnica stane 5, nočna 6 eur, obiskovalci nad 70 let pa pri nas lahko vadijo brezplačno.

Spletna stran Nordijskega centra Bonovec: https://nordic-medvode.eu/
Povezava do spletne kamere: https://www.visitmedvode.si/web-cam


Zemljevid

Lokacija
Iztokova ulica, 1215 Medvode
GPS koordinate
N 46.129836
E 14.412163
Kontakt
+386 (0)1 361 43 46 (TIC)
Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Se strinjam Onemogoči piškotke