Pohod od Jakoba do Jakoba


Sklop prireditev ob občinskem prazniku Občine Medvode se konča s pohodom Od Jakoba do Jakoba. V občini Medvode imamo tri cerkve sv. Jakoba: ena je na Katarini, druga v Hrašah in tretja v Žlebeh. Namen pohoda je povezava treh cerkva sv. Jakoba z rojstno hišo Jakoba Aljaža.


gdpr:enable_cookies_to_see_video
Pohodniki se na pohod odpravijo s treh prizorišč:

1. štart: pred Občino Medvode, pohodnike odpeljemo do POŠ Topol, kjer pot nadaljujete peš proti cerkvi sv. Jakoba na Katarini in nato proti cerkvi sv. Jakoba na Petelincu v Žlebeh.
2. štart: pri začetni tabli UČNA POT ŽLEBE, pot nadaljujete proti cekrvi sv. Jakoba na Petelincu, kjer se združite s pohodniki s 1. štarta in skupaj nadaljujete proti rojstni hiši Jakoba Aljaža v Zavrhu.
3. pri cerkvi sv. Jakoba v Hrašah, pot nadaljujete mimo starega gradu v Smledniku proti rojstni hiši Jakoba Aljaža v Zavrhu.

CILJ POHODA: rojstna hiša Jakoba Aljaža v Zavrhu, kjer vsak pohodnik dobi brezplačno porcijo golaža, organiziran pa je tudi brezplačni prevoz na izhodiščne točke pohoda.

Javni zavod Sotočje Medvode, ki je aprila 2017 uspešno registriral medvoško blagovno znamko OD JAKOBA DO JAKOBA, poskrbi za predstavitev znamke, del katere je tudi sam pohod.


Lokacija
Rojstna hiša Jakoba Aljaža
GPS koordinate
N 46.135802
E 14.450662
Kontakt
+386 (0)41 298 485
(Javni zavod Sotočje)
Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Se strinjam Onemogoči piškotke